neděle 17. dubna 2016

Jsem žena a dělám silový trénink. A kdo je víc?

     V tomhle článku aka vylívám si srdíčko budu působit jako tvrdý fitnessnazi, nicméně si nemůžu pomoct. Existují totiž dva pojmy, po nichž mi naskáčou osýpky na půl procentu těla.          
Redukce a silový trénink. Zkráceně Slovaježvmojípřítomnostienesmítevyslovit. Redukce mě vytáčí sama o sobě, protože všichni redukujou, chtějí redukovat, začnou redukovat před dovolenou, nebo doredukovali před svatbou, aby vypadali dobře na fotkách, ale teď už je to jedno, protože vaše polovička vás má přece ráda takové, jací jste. U silového tréninku je to poněkud komplikovanější. Proti sousloví jako takovému nic nemám, jedu bomby nebo jedu těžký váhy, se nedá říkat pořád a navíc ne v distingované společnosti nad láhví 30leté whisky, která dozrává v dubovém sudu. Ale do nesmyslů vytáčí sousloví silový trénink ve spojení s jakýmkoliv cvičebním náčiním, od petlahví po 3leté dítě. Víte, jak poznáte ženu, která dělá silový trénink? Sama vám to řekne. Proto jsem se rozhodla pro osvětu, abychom si vyjasnili některé pojmy. 
    Silový trénink se skládá ze základních a vícekloubových cviků. Základní cvik není bicepsový zdvih ani polodřep na multipressu tak, aby to vypadalo dobře na fotku na Instagram. Rozsah opakování není petsto a více, ale většinou 1-10, kde pracujeme s vysokými váhami na rozhraní asi   70 - 100 % maxima. Silový trénink je o tom, že tělo stimulujeme externí zátěží. Takže když jdete na skupinovou lekci s názvem Hardcoresupertruper training, kde jedete bombičky s 2kilovýma plastovýma jednoručkama, tak na hešteg silovýtrénink zapomeňte. 
    Každopádně abych nebyla jen negativní a zlá, tak jsme se rozhodla stručně vyjmenovat benefity skutečného, nikoliv pseudo, silového tréninku. Takové, které mám samozřejmě vědecky podložené. #somvyzkoumala

1. Vaše postava se změní z konfekční na nekonfekční. Většina oblečení je v dnešních obchodech tvořena na lidi, kteří nedrželi činku v ruce. Nicméně vy můžete v klidu obejít obchody, zanadávat si, že vám nic nesedí, přes nasvalená stehna a zadek nenatáhnete normální kalhoty, nechat se politovat a případně pochválit, že za tu postavu to přece stojí. A pak si úplně na pohodu objednat Freddy jeans za dvojčičku, protože nic jiného vám přece nesedí, že. Příbeh, který napsal sám Adélčin život.

2. Můžete jíst více než normální smrtelník. Když skutečně pochopíte princip silového tréninku, nemusíte řešit kalorie a jednu nebo dvě zmrzlinky denně navíc. Tedy pokud si nehlídáte váhovku na závody, to je jiný příběh. Tělo a metabolismus jede větší bomby než Ben Cristovao a vy potřebujete pohon pro vaše gainz. A taky vyzkoušet ty nové příchutě makronek. Vůbec nevím, co mi to připomíná. 

3. Můžete se nechat obdivovat od úplně cizích lidí. Znáte to, někdy se stane, že vás osloví někdo neznámý a jeho úmyslem není zjistit, jestli mu náhodou neujela poslední tramvaj, která zastavuje venku před klubem. A borec se přirozeně zeptá, co taková sympatická dívka s exkluzivním pozadím jako vy dělá ve volném čase. Pokud odpovíte, že dřepujete 90 kilo v sériích, očekávejte v očích údiv a následnou zákeřnou otázku na bench. Pakliže vás nezaskočí ani ta, frajer nejspíše pronese, že on teda taky jako benchuje a se 120 se rozehřívá. Ale že na holku dobrý. Story of my life



    

4 komentáře: