sobota 4. června 2016

Jak být boží i po létě

    Znáte to, ladíte formu na léto do nesmyslů, protože samečci (a čičinky) na každém kroku, ostré přirozené světlo odhalí každou nesrovnalost/hrbolek/kráter na vašich stehnech a žehlící filtry zůstaly na Instagramu. Na koupáku nebo u moře na dovolené vám už totiž nepomůže nic kromě utěšování se, že na tom zdaleka nejste nejhůř. Snižovali jste množství kalorií, navyšovali počty tréninků, přidávali kardio, abyste byli prostě nejvíce boží. Léto už se vás zeptalo, co jste dělali v zimě a na jaře, anebo posledních 14 dní, pokud jste genetičtí talenti anebo umíte s peptidama. Jenže co potom?
    Upřímně si myslím, že většina volnočasově cvičící populace chce být absolutně hot právě na těch pár dní dovolené do plavek, anebo k rodinnému bazénu, aby měl Evžen odvedle co obdivovat a Evženka (jména jsou zvolena zcela náhodně, podobnost se skutečnými osobami není zamýšlena)  co závidět. Jenže s létem, kromě bikin a odéru potu v MHD, přichází i grilovačky, kubíčka, zmrzlinky a langoše u stánku s občerstvením a kdo říká, že langoš si nedá ani za nic, tak má beztak pusu od tatarky už dneska! A taky se nikomu nechce v tom horku cvičit, kdo by se taky navíc ještě dobrovolně potil, pak se člověk akorát přilepí k židli nebo sedačce a odlepovat přicucnutá stehna, to nechceš. Poučky o tom, jak předejít jojo-efektu, se ztrácí tak rychle jako zábrany po půl litru vodky na sluníčku. A posledního srpna hladíc si ten nový faldík a s nostalgií si prohlížejíc fotky od Balatonu si určitě řeknete, že to příští rok vychytáte lépe a už nebudete kombinovat vanilkovou zmrzlinu s párkama v rohlíku a ciderama a 3 kilama melounu. Vážně. A proto jsem tu já, abych těmto strastem zabránila ještě dříve, než se objeví a kromě radosti rozsévala i moudrost. kompenzuju si to, že nemůžu rozsévat sémě, neasi. Takže jak na to?

1. Snažit se počítat makra, aspoň trochu. Jasně, kdo by se chtěl omezovat tabulkama, když další léto je daleko a my žijeme len raz, s madlama lásky práve tu a práve teraz? Pakliže se vám nebude chtít cvičit, je hlídání se v příjmu kalorií jedna z mála cest, jak se vyhnout tomu, aby vám babička řekla, že se jí konečně líbíte a je z vás pořádný kus ženské. Když jsem z důvodu svého neposedného žebra aka nervu nemohla asi tři měsíce pořádně cvičit, bylo počítání kalorií způsobem, jak si udržet aspoň trošku to, co jsem budovala a nemuset se rozloučit se všema svalama, které spatřily světlo boží. Mým soukromým a totálně tajným tipem je jíst během dne spíše bílkovinová jídla s trochou sacharidů nebo tuků a hodně zeleniny, protože pak vám zbydou makra na večerní burgříček, nebo dortíček nebo nejvíce smetanovou zmrzlinu. A to se vyplatí. ReceptářPřemkaAdélky

2. Zachovat množství tréninků. Někteří z nás mají tu možnost trénovat ve fitcentrech, kde je klimatizace a nemají tak pocit, že se potí i za sparinga. Ale pokud jste hardcorebodybuildeři nebo lifteři, tak je vám stydno do takových podniků chodit. A jelikož existuje spoustu lepší zábavičky, než je trénink v tropických podmínkách, vynecháte jeden, druhý, třetí, týden, dva, měsíc. No a potom se horkotěžko dostávate do původního tempa. Jestliže se nechcete omezovat a pít a jíst, co hrdlo ráčí, vydržte těch pár horkých tréninků. Zavilé pohledy samců a samiček jsou zaručeny i na podzim! I zde nabízím svůj VIP tip. Přesměrujte svou pozornost na výkon, nikoliv vizáž. To, že chcete mít vánočku na břiše jako upletenou od babičky, je vcelku dost pomíjívé. Zvlášť když vás zve na rande kluk, po němž toužíte už od střední školy. Když se ale zaměříte na výkon, a to je třeba 2násobek své tělesné váhy na dřep, tak je to cíl daleko sofistikovanější a říkám vám, ten kluk z toho bude hotový. Potvrzuje moje staré randící já. Na cvičení se dobře balí borci, díl první. 

3. Snažit se zvýšit výdej z takových těch věcí okolo. Co jsou takové ty věci okolo? Především pro mnoho z nás nedobrovolné kardio, jako třeba kolo, brusle, výšlapy, romantické procházky kolem Vltavy a tak. V práci místo celodenního sezení stát/chodit/metat salta. A jakéže jsou benefity? Zvýšíte si kalorický výdej orgasnismu, jehož celkem důležitou složkou jsou právě běžné denní činnosti, u nichž ani moc nevnímáte, že je děláte, ale na rozdíl od sezení dokážou zahýbat s vaším metabolismem směrem ke kokinkám, aniž by to bolelo. A kardio venku někdy může být i fajn, protože teplé stráně. 

4. Neřešit a věřit, že vás někdo má rád skutečně takové, jací jste i s přechodnýma svalama. Říkáte si, že si tu letní pauzičku zasloužíte. Tak určitě. Jen aby se ta pauzička neprotáhla přes podzim, zimu a 1.ledna/po úplňku/třetí středu v měsíci jste nezačínali od znovu, jakože úplně od znovu. Vrátit  se do tréninku je totiž k*revsky těžké, vím, o čem mluvím z vlastní zkušenosti.




4 komentáře:

  1. :D Aduš, ty máš na to psaní fakt dar od Boha, to je boží :D HLAVNĚ TEN ÚVOD, než jsi se dostala ke konkrétním bodům :D

    OdpovědětVymazat
  2. Ady, klobouk dolů, čte se to samo, píšeš vtipně a přitom se člověk i něco dozví, díky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, jsem ráda, že jsou články i přínosné :)

      Vymazat