středa 6. července 2016

Jak odolat... nástrahám léta

   (Oplakávali jste mě,že jsem jedna z bloggerek, která po třech měsících vystřílela všechny náboje a odkryla všechny karty? Nemusíte se bát, jsem ženská,a to mi dává nadpřirozenou schopnost plácat o  jedné věci na 150 způsobů.)
   Známe to všichni. Sluníčko, dovolené, drinky, zmrzlinky. Polonahé holky a kluci aneb víš, do čeho jdeš. Všechno to máš naservírované jako na zlatém podnose. No jo, ale co z toho si vezmeš? Polonahého kluka/holku, nebo drink a zmrzlinu jako dezert? Ha, teď se ukaž. 
    Sophiina volba z první odstavce byla moc tvrdá, chápu. Každopádně jak se donutit k tomu zachovat režim, který poctivě dodržujete 14 dní/měsíc/3 měsíce/rok před dovolenou (hodící se zakroužkujte), odolat všem svodům léta a zachovat si nejen cudnost? V jednom z předchozích článků jsem se tomuto tématu věnovala spíše z pohledu praktických tipů ve stylu nežer jako kombajn, hejbej zadkem atakdále. Nicméně všechno z toho je vám na nic, když nemáte přesvědčení, řekla a začala si za jméno na FB psát osobní koučka. Jako zkušená harcovnice přicházím s radami do života, jako bych už měla nejméně 50, díky nimž zůstanete motivováni k tomu být stále boží. 
     Prvních 14 dní jste nastartovaní jako feministky, které právě přistoupily k hnutí za rovnoprávné platy žen. V kuchyni máte fotky všech fitness modelek a fitness modelů, abyste věděli, podle jakých parametrů si vybírat životního partnera, případně z jakých částí těl modelů byste poskládali sami sebe, kdybyste se mohli vytisknout na 3D tiskárně, anebo jsem snad jediná, kdo by se sám poskládal z několika modelín? Jenže po 14 dnech většinou dojde ten čaj na hubnutí, o němž jedna paní povídala, že je to nejlepší investice jejího života. Aby vaše pouť za lepším já, za nímž se budou otáčet úplně všichni a kvůli němuž se Jarda Jágr rozejde se svojí kopretinkou (zahrnuju zde i vás, pánové), neskončila hned, jakmile přijde špatná fáze Měsíce (tady už vás, pánové, nezahrnuju, vy máte o výmluvu méně), je důležitá dlouhodobá motivace. 
     Taaaaakže. Pokud chcete být dlouhodobě motivováni, vykašlete se na kardio. To nemotivuje nikoho. Pakliže opravdu chcete ňadra dmoucí skákající až k bradě, sprintujte. Krátké intervaly, vysoká intenzita a za chvilku máte po všem. Ty chlípníku, čas na dvojsmysly teprve přijde. Ale teď vážně.Vezměte si své staré a většinou neforemné já a zamyslete se nad tím, jak se cítíte lépe. Cítíte se lépe, když jste pevní jako kámen, vysekaní do nesmyslů, dokonale krásní, anebo jako gumový medvídek? A co teprve vaše psychická stránka? Sebevědomí z vás pryští, všichni ex vás chtějí zpátky a spolužáci vás nepoznávají na ulici. Připadáte si najednou tak spokojení a všechno je žůžové, duhové, poníci, kytičky. A vy si to vážně chcete pokazit nekončícíma grilovačkama, kde tatarka teče proudem? Anebo každovečerním popíjením mojita? YOLO, žijeme len raz a tak, chápu. Ale proč si to raději neužít trošku střídměji s tím, že u toho dokážete být za TOP koc nebo TOP borca? Cílem našeho života by měla být rovnováha. Prostor pro práci i zábavu, hřešení i disciplínu, holky i kluky. Každý z nás chce být lepší (než sousedův Toník) a žít lepší a plnohodnotnější život. Myslím, že tou nejlepší motivací je pro každého právě on sám, ježišii, to je tak dojemné

Napsala Adéla, osobní a životní koučka, za 1000 Kč na hodinu jsou moje rady vaše,a když budete hodní, tak vám vyvěštím z koule. Všem z mojí koule, ne z vašich, aby bylo jasno.

A od té doby jím saláty. Kecám. Ale salátů bylo dost.

P.S. Jestli jste čekali rady, jak odolat opačnému pohlaví, tak přesně ty nemám.
P.S.2. Odolávání stejnému pohlaví je volitelné. 

Kokinka, zmrzlinky a trénink. A zdravé jídlo. Svět zůstává v rovnováze a jednorožci pořád neexistují.


4 komentáře:

  1. Pobavila jsem se :DdDD, nektere clanky mam uz vytiskle, je to lepsi nez kdejaka knizka :D

    OdpovědětVymazat
  2. Taky jsem se velmi pobavila, ale k tisknutí jsem se ještě nedostala! :D Nicméně, možná brzy začnu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To abych to začala vydávat jako týdeník, abych vám ušetřila práci :D

      Vymazat