neděle 7. srpna 2016

Tupý dav

Edit: Tenhle článek mám rozepsaný už týden, takže v podstatě jsem pořád poctivka, co přidává týden, co týden článek, není-liž pravda? 

    Být ostrá už od titulku? Tady má někdo asi málo sacharidů! Ale kdeže, včera padlo asi 8 kusů borůvkového koláče od babičky, takže samé sluníčko a kytičky.
   Proč právě takový název článku? Narážím tím na něco? Jakože všichni lidi na určitém místě tvořící dav jsou automaticky tupí? Může být. Ne tak úplně, spíše chci psát o tom, jak lidi, kteří začali žít jinak, naráží v lepším případě na nechápavost okolí, v tom horším na jejich hloupost. Jak s tím bojovat, aniž byste museli přistoupit k fyzickému násilí? Životní koučka Adél opět na scéně.
   Máte radost, že už nechodíte do ledničky jako do kina, zvládnete sníst zeleninu i ovoce, aniž by vaše tělo dostalo toxický šok z přemíry vitamínů, a dokonce i váš partner si všimnul, že začínáte mít křivky jako bůh. Všude je duha. Jenže pak se objeví kolegyně s blbýma hemzama o tom, proč jíte jako králík. Tchýně nechápe, že řízek si nedáte s extra porcí tatarky. Myslím, že v tomhle případě to mají horší i pánové, protože u holek se tak nějak rozumí, že se u jídla budou upejpat, aby nevypadaly nenažraně, kdežto chlap, který nemá mastnou pusu od vlašáku, a aspoň v jedné ruce nedrží gothaj, není pořádný chlap. Takže pokud frajer zničehonic změní stravovací návyky a začne jíst tvarohy nebo zeleninové saláty, okolí už jen očekává blízký příchod PMS a znalost všech odstínů růžové.
   Není to lehké. vyjít s takovými prudiči od přirození. Většinou jsou to lidé,jež mají primární problém sami se sebou, ale skrze blbé narážky je přenáší na ostatní. Takže jak na to?

1. Mám na párku. Pokud je to jen trochu možné, snažte se kecálky ignorovat jak stojatou vodu a ty to, dříve nebo později, přejde. Přece jen mluvit na někoho, kdo zarytě mlčí, je trapné i jim. Nenechte se vylákat záminkou, ta se může jevit zcela nevinně, ale tupec vždy stočí rozhovor tam, kam chce a zaútočí na vaše citlivá, a momentálně odkrytá, místa. 



2. Silnější pes mr**. Velmi sprosté přirovnání skončíš v pekle, Jurková, ale myslím, že zcela vystihuje metodu číslo dvě. Pakliže do vás startuje půlka pracovního kolektivu nebo lidí ve škole, buďte ostří. Žádná princezna ani princátko, na férovku palte. Když budou kendat o tom, že jíte zrní, že vám to cvičení leze na mozek, buďte ještě drsnější. Něco ve smyslu " no, ale ty bys měla s tím zrním taky začít, to přece slepice jí" nebo " ty bys to cvičení už taky potřebovala, jinak nikdo nevleze na tebe". To umlčí každého. Sice se vás možná lidi budou bát, ale určitě nebudou kérovat. A možná po vás začnou házet i nějaké sladkosti, abyste byli milejší a to se vyplatí.


3. Košík s koťatama. Opačný přístup, který vykolejí každého urýpaného tupce. Jakmile se do vás začne navážet, začněte s ním jednat ťuťu ňuňu, pochvalte, že taky vypadá jako by cvičil, dejte mu recept na ultrahyper farmářský koláčik, po kterém zhubne, sotva se na něj podívá, vyprávějte mu, jak se s lepším stravováním a pravidelným pohybem zlepšil váš menstruační cyklus a PMS. Asi budete za největšího hippísáka a pravdoláskaře ze sluníčkové kavárny, ale bude klid.



4. Dám ti. Upečte glutenfree sugarfree transfatfree koláč z řepy a tupcům nabízejte, A dělejte to pravidelně, Nejspíše se k vám lidé budou bát přiblížit na méně než 5 metrů, aby zase něco nevyfasovali, protože koláč z řepy dobrovolně nejí nikdo. Výsledek bude dvojí, zbude více pro vás, a tupý dav si na vás dá velký pozor. Nejlepší výsledek samozřejmě může být ten, že někoho přetáhnete na svoji temnou stranu a budete si o využití řepy v kuchyni moct povídat celý den. 



Všechno hezké jednou končí. Ne, že bych dosáhla bloggerského naplnění a měla v plánu se odstěhovat na Maledivy a tam si válet šunky, ale máme pro vás s Blaničkou v plánu jednu věc, která zabere poměrně hodně času a energie a keců. Až přijde Den D, určitě přinesu horké info. Zatím čauky mňauky!


8 komentářů:

  1. Opět jsi pobavila! Ale jak říkáš/píšeš, tak to je... rýpalové budou asi vždy...ale mám to tak, že ať si rýpou... Můj život, má věc :)

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkný článek, suprově napsané!! :D :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jo blbe kecy fakt miluju :D ale napsáno opět suprově 👍 jo cvičení a vločky mi lezou na mozek a chybi mi vitamín smaženka a brzo umřu :'( :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju a já už tam mám asi z tvarohu kostku :D

      Vymazat
  4. Tvoje články se čtou samy! :D A musím si rýpnout, měla bys jít Bláni příkladem, vždycky píše, že ji popoháníš k psaní a natáčení. Pište obě, chybí to :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, děkujii, teď se momentálně něco tvoří a mezitím jsme spolu rozjely @naholkydobry i s našima trapnýma kecičkama :D

      Vymazat