neděle 22. května 2016

ŠOK! Do plavek snadno a rychle aka s naším návodem stíháte... léto 2017

Upozornění: v celém článku se ani jednou nevyskytuje slovo Adenike a žroutci, takže nuda...
   Kdo již delší dobu sleduje můj blog, ví, že jsem ironická bič. Dělám si legraci z lidí a z redakcí webu pro dívky/ženy/mature/lolitky, kteří věří, že kefírová dieta vyřeší a zachrání nápadnou podobu s gumovým medvídkem. Tři dny hladovky sexici bez celulitidy neudělají z nikoho. Fakt. I když jsem to (naštěstí) nikdy nezkoušela, zde se uplatňuje můj selský rozum ano, přesně ten selský rozum, který selhává při navigaci atakdále. 
   Anžto (neumím tu spojku použít ve větě, ale už dlouho jsem to chtěla vyzkoušet) si samu sebe představujete v plavkách, s větrem ve vlasech, dramatickou hudbou a zpomaleným záběrem kamery, jak se chůzí laně přibližujete k bazénu, přičemž ženy vás nenávidí a muži se ani nemůžou trefit párkem v rohlíku do pusy, budete pro to muset něco obětovat. Takže ty tam u toho počítače si přestaň drobit chipsy do klávesnice a ty, frajerko, si utři ty mastné prsty od jitrnice dobře, slibuju, že už nikdy nebudu pít, když píšu článek
   Spousta lidí vám řekne, že to, jak vypadáte, je výsledek toho, jak jíte, že. Takže ten, kdo jí hodně aspiku, bude jako sulc? A když budu jíst zahuštěné omáčky, budu fakt hustá? Otázky, samé otázky... Adélo, už nepij a odlož lahváča! Praktickou ukázkou jsme došli k tomu, že ne tak úplně. Jistě, jídlo má velký vliv na to, jak vypadáte a kolik žádostí o přátelství vám chodí na FB, ale ještě daleko více se na tom podílí to, jak často se fotíte v tangách, anebo bez nich  jestli se s tím zdravým jídlem válíte doma na gauči, nebo cvičíte. Přirozeně ne u toho jezení. Jako jde to taky, o tom žádná, ale je to nepraktické. Nadrobíte si do podprsenky, zasviníte kotouče a tak, chápete. Navíc ostatní vám to nejspíše budou závidět a budou chtít kousnout. A v tu chvíli musíte být tvrdá a myslet na vaše gainz a nedat! Nikomu! Jídlo, samozřejmě, to další závisí na vás, nicméně přirozeně selektujte ty lepší samce. 
   Suma sumárum, pakliže chcete, aby se za vámi někdo na koupáku otočil z jiného důvodu, než vám oznámit, že máte na žabce přilepený kus toaleťáku, je načase začít trénovat. Upřímně, za měsíc toho moc nestihnete, ale lepší než drátem do faldu. Nemusím vám říkat, že kilové a růžové činky odhodíte v dáli jako BigMac menu od Mekáče. 

Le vtípeček
    Na řadu přicházejí těžší váhy a olympijská osa. Ne, nemusíte mít v gymu osu, která byla na olympiádě, stačí když to bude velká činka. Základem jsou totiž vícekloubové cviky, u nichž se zapojí více svalových partií a vy tím pádem o dost zefektivníte trénink. Dřepy, mrtvé tahy, přemístění, výrazy, good mornings, přítahy v předklonu, trustery, overhead squats atd. Pokud chcete takový zadek, aby vás po něm měla chuť plácnout i současná přítelkyně vašeho ex, tak zapomeňte na poučku o tom, že se dřepuje jednou týdně a zapište si za gluteus: every day is leg day. Střídejte intenzitu, těžké dřepy s středně těžkými, čelní se zadními. Vaše okolí mi vám za to poděkuje. Při správném příjmu, dostatečném spánku a vhodné konstelaci jednorožců to budete zvládat uregenerovat. Ano, bude to bolet, ale většina chce stejně rodit, tak si zvykaj, děvče! 
     Pokud máte nějaká zdravotní omezení a dřepovat až tak moc nemůžete, doporučuju vyzkoušet hip thrust, o němž jsem psala minule, který je sice kontroverzní a pojí se s ním nejeden traumatický zážitek, ale na koupáku zanechá nejedny plavky nesuché, vítejak. Skvělý vábící cvik na samečky jsou i good mornings, ty zároveň otestují (ne)průhlednost vašich legín.


     Abych to celé shrnula, pokud neulovíte samečka při good mornings (a pak už je stejně jedno, jak vypadáte, protože vás má přece rád takovou, jaká jste, to srdíčko a dušičku), tak na koupáku nemáte šanci  do toho ještě šlápnete, vykašlete se na kardio, pojedete silový trénink aspoň 4krát týdně, tak v plavkách můžete vypadat lépe než současná přítelkyně vašeho ex, spolužačka ze základky po porodu, nebo Máňa od vedle  a rázem se dostanete na vrchol potravinového řetězce vašeho paneláku. Nejste si jisté, zda je vaše forma hodná hvízdaní dělníků kopajících vodovody nebo prudce brzdících kamioňáků? Jednoduchý test zde: 


P.S. Článek jsem dopisovala střízlivá, fakt. 
P.S.2. A stejně pro chlapy je nejdůležitější to srdíčko a jaká jste uvnitř a jak vás maminka vychovala, aspoň v Cosmopolitanu to psali. 

4 komentáře: