úterý 14. června 2016

Zcela vyčerpávající návod na to, jak to udělat, aby vás měli rádi i ti, jejichž jméno se nevyslovuje. Nefitnessáci.


   Bohužel ne vždycky a všude budete ve společnosti lidí, kteří jedou bomby i ve spaní a znají kalorické hodnoty kuřete s rýží ve variaci basmati/jasmínka, a když chtějí být hodně fancy, tak arborio. Pořád se my všichni "osvícení" a na správném denním světle vysekaní, potkáváme s lidmi, jež místo rozebírání přínosů silového tréninku, budou raději rozebírat, kdy naposledy pozvraceli psa od sousedky. A myslet si, že proteiny jsou drogy. 

Nikdy jsem podobné fotky nedávala na FB, a kdo říká, že jo, tak kecá. Ehm.
    Spousta lidí, kteří cvičí, mají pocit, že jsou lepší než ostatní. A upřímně, já to nemám jinak. Okruhu lidí mě podobných by se dalo říkat fitness nazi. Často je pro ně trénink nejsvětlejším bodem dne, jídlo mají natrackované na den dopředu a ví, kdy si můžou dovolit kokinka, a kdy mají po prdeli. Ale stále potřebujeme vycházet s okolím, o němž se nedaří říct, že by sdílelo naše nadšení do hovorů ohledně přípravy ovesných vloček na petsto tisíc způsobů. Takže jak na to?

1. Mlčet a dělat, že vůbec nejste fitness. Představte si, že jste vegan. Anebo raději ne, protože být fitness je nové "jsem vegan" nebo "dělám crossfit". A když se vás někdo zeptá, jakto, že máte svaly, jestli to máte z těch proteinů, tak řekněte, že to máte z práce na zahradě, i když bydlíte v paneláku. Pakliže se do toho zamotáte, a budete mluvit o své vášni se zcela imunním okolím, budete za psychopata, co má místo mozku z kreatinu kostku. A skončí to jako vždycky. Ignor listem na FB. Ne, nikdy jsem to nezažila a mám spoustu kamarádů a vůbec mi to není líto, že Tonda už se se mnou nechce bavit, protože jsem odmítla jeho chlebíčky.
2. Sdílet na sociálních sítích své osobáčky, fotešky, vánočky s podobně postiženými lidmi. Chcete na okolí působit jako ta v pohodě holka nebo fajnový klučina? Vytvořte skupinu z lidí s podobnými zájmy jako vy a svěřujte se jim. V cílové skupině pak budete mít výbornou odezvu a spoustu lajků, tleskajících smajlíků více než vaše těhotná sestra na mimibazaru, budete si připadat kůloví a nebude vám smutno, že z vašich přátel vám nikdo nelajkne fotku, protože jsou prostě barbaři. 
3. Nešířit motivační sračky, které někdo vymyslel doma na koleně a mají hloubku asi jako vrt způsobený rohem jednorožce před vaším domem, takže žádnou. Těch mouder je kolem vás tak hodně, že je ani nestíháte všechny líbíčkovat. A pro jistotu tak sdílíte každé, abyste měli motivaci na potom, co kdyby náhodou se vám nechtělo na trénink? Prosím vás, však tomu sami nemůžete věřit. Na trénink se chce vždy, pokud jste správní srdcaři! A kdo říká opak, tak je pozér a je fitnessák aka lovec lajků!

Mně se teda nikdo nesměje, že jsem boží. Vám snad jo?

Ty bolavé kozičky, nebo předloktí ze 100 přemístění mi nedají smysl nikdy, sorry.

4. Dělat si sám ze sebe srandu. Znáte to, humor léčí a spojuje. Hamstringy sice po něm bolet nepřestanou, ale prolomí ledy.  Takže se nebojte hodit do placu vtípeček ve stylu "dneska jsem rebel a nepočítám kalorie, anebo je mi úplně jedno, jaké mají ty hranolky glykemický index, dělám poloviční dřepy" a tak. Vaše okolí vás bezesporu odmění salvou smíchu, obdivným plácáním po rameni a dalšími sledujícími na vaši funpejdž, kterou samozřejmě už dávno máte, protože máte světu co říct.
5. Nežádat ostatní o názor na techniku cviků. Pokud přidáváte příspěvek do nějaké skupiny o cvičení, pamatujte, že tak 80 % lidí v té skupině zná tělocvičnu jen z videí se Cindy Crawford, která přecvičuje aerobic v zaříznutých legínách a vzorovým camel toe. Avšak i tito lidé často cítí potřebu se vyjádřit k tomu, jak hluboko dřepujete, jestli se u toho hrbíte, nebo máte v legínách fakt velkou prdel. Chtít po takových lidech názor na techniku je jako chtít po Leovi DiCapriovi, aby přestal spát modelkama. A zjistil, že to nejlepší, co ho v životě může potkat, jste vy.

Som vytvořila.
6. Být tolerantní. Pochopte, že ne každý má takové nadšení do hodinových rozhovorů ohledně správného střihu a odstínů legín. Ale to je zcela přirozené. Pakliže by ostatní byli jako vy, tak byste nevynikli. Užívejte si svou výjimečnost plnými doušky. 

P.S. Upřímně doufám, že všichni správně pochopili, že se v tomto článku jedná o hořkou ironii a sarkasmus. Myslím si, že lidé, jež nejsou "fitness" jsou docela normální, mám dokonce i takové kamarády a vycházím s nimi relativně dobře, teda pokud nechtějí kousnout mojí svačiny. Tím klíčem  vycházení s okolím je být tolerantní. A když vás někdo i přesto nebude mít rád, naféra po něm hoďte jednoručku, on si to příště rozmyslí. 

P.S.2. Sledujete, jak jsem si dneska ani jednou neudělala legraci z bikin? Ani ze žroutků? Ty vole, já se lepším. Možná je to tím, že už trénuju a nejsem tak agresivní vůči těm, jež můžou zvedat aspoň růžové jednoručky. Anebo napravuju karmu, ehm.





12 komentářů:

  1. sice komentuji každý článek a vypadám jak stalker, ale ty jsi prostě boží! :D Nechápu, kde se v tak nevinné dívce může skrývat tak úžasný talent na psaní :D jestli jsi tak vtipná i na živo, tak upřímně závidím tvým přátelům, mají úžasnou kamarádku!! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že se někdy potkáme i osobně, abych nebyla jen internetově vtipná :D. A děkuju, Vendulko :)

      Vymazat
    2. @Vendulka

      Musim dodat, ze ma zivo je snad jeste vtipnejsi :D Je proste bozi! Akorat se pak obcas clovek směje asi hodinu v kuse a to uz neni sranda. Kazdopadne aspon se rysujou brisacky, vid Adel😂😘

      Vymazat
  2. No že by zrovna Adelaine byla tak nevinná... :D ty jí asi neznáš, viď? :D

    OdpovědětVymazat
  3. Dost dobrý článek! Dost jsi mě pobavila! :) Asi se vrhám na další, líbí se mi tvůj styl psaní!

    OdpovědětVymazat
  4. Nejlepsi clanecek zas 😃
    #hejky

    OdpovědětVymazat
  5. Hahaha, tenhle článek mi upřímně zlepšil den, vážně jsi mě rozesmála :D Asi si ty rady vezmu k srdci a začnu je praktikovat, od té doby, co cvičím, jsem si po světě udělala překvapivě hodně ,,nepřátel" :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že umím pobavit :). Každopádně je vyzkoušej a uvidíš, myslím, že se těch nepřátel zbavíš překvapivě rychle :D

      Vymazat