pondělí 29. února 2016

A posíláš tam něco, Adélo?

        Sypačky, kropení, více testosteronu než průměrný fanoušek Justina Biebra, růsťák, nelegální spalovače atd. Takže jak to je Adélo, posíláš tam něco? 
         No, zcela upřímně a vzhledem k mým výkonům NE. Nebo jste snad viděli někoho nasypaného, kdo by nedřepnul ani 100 kilo a trhal 40? Já teda ne a pokud ano, tak by to bylo směšné. Jsem v tomhle ohledu celkem zásadní, a to pokud se neblížím ke svému naturálnímu maximu (ke kterému mám zatím asi tak daleko jako k postavě Michelle Lewin), tak mě žádný doping nezajímá. Nehledě na mé pevné morální zásady. Ano, spoustu vrcholových a dnes už bohužel i nevrcholových sportovců, včetně golfistů a šachistů, tam něco posílá, protože doba je taková, že publikum si to žádá a chce vidět extrémy.


         Nehledě na to, že mám ráda svou hladkou tvářičku, bez známek strniště, hlásek jako konipásek a svůj... no, víteco. Samozřejmě už dnes existují látky, jež tyto důsledky eliminují, ale pořád se mám ráda tak nějak naturálně (kromě mých umělých řas, ty teda nejsou naturální, ale mám je ráda). Takže suma sumárum kůru vám nepostavím, nicméně vám aspoň může napsat, jak to mám se suplementy. 
       Má "kariéra" v tomto odvětví odstartovala na eshopu dameprotein.cz, kde jsem se spoustu věcí naučila a dozvěděla. Postupem času jsem se seznamovala s těmi správnými lidmi, kteří se o své zkušenosti a znalosti podělili a já mohla vstřebávat tu auru vědění kolem sebe, četla zajímavé články a machrovala v internetových diskuzích. Když to vezmu globálně, vím o suplementech více než průměrný český "naturální" kulturista, jehož suplementační plán začíná na glutaminu a končí na l-carnitinu. A taky více než nadprůměrná česká bikina. Adélo, děj už si konečně pokoj s těma narážkama, ony za to nemůžou, že by za vlastní kód na eshopu, nebo sponzora prodali vlastní matku včetně čajového servisu po babičce.  Momentálně pracuju v dalším eshopu fitstore.cz a tak nějak je mou náplní práce lidem umět dobře poradit. No a jaké doplňky používám já? 
1. vitamíny, minerály, rybí olej, případně kloubní výživu - pff, z tohoto přece neporoste, na tom se nedá stavět hmota. Spíše bych řekla, že opak je pravdou. Cítím se lépe, což má zásadní vliv na výkon a "výzor". Bez jednotlivých puzzlí prostě nemáte šanci dát dohromady skládačku. 
2. Protein - klasická syrovátka, neřeším izolát, hydrolyzát. Když si to můžu dovolit a koupím si o jeden pár bot méně, tak občas i nějaký micelárek. Pěkně po tréninku ( když trenér dovolí a já si nezapomenu shaker) a nebo z něj často dělám wafličky a palačinky, stayrozmazlená . 
3. Počítá se do suplementace i kešu máslo? 
4. Uvažuju nad kreatinem, ale když jsem ho užívala naposledy, tak jsem se zalila. Hodně jsem u toho jedla a jela powerlifterský kebab objem, což s největší pravděpodobností způsobilo to zalití a že se zvedly vlny zdola a na mém břiše roztáhly se v širá kola. 
A to je všechno, jsem nenáročný mazlíček, co má rád lidi, když ho někdo občas podrbe a růžovou. 


       Cože?! Ty jako nepoužíváš spalovače, L-carnitiny, L-glutaminy, maltodextriny, green tea extrakty a nakopávače a BCAA? 
          Ne, z nakopávačů mi není dobře, za největší odvaz před tréninkem považuju kávu, somrebel. O l-carnitinu a glutaminu si myslím, že jsou spíše placeba, ale pro slepice dobrý. Spalovač je pro mě spíše vyhazováním peněz než něčím, co mi pomůže k postavě snů. Ne, nepomůže, k té mi dopomůže, když zvednu zadek z postele, zajdu si zatrénovat a uvařím si kvalitní jídlo. Sachariďák mi nikdy nic moc neříkal, to si dám radši nějaké kokinko. BCAA jsou podle mě přínosnější spíše v režimu sníženého příjmu kalorií (nemám ráda slovo redukce) na ochranu svalové hmoty, než při zlepšení regenerace. 
       Je toho celkem málo, ale když se mi ozve nějaký potenciální sponzor a nabídne mi vlastní kód Nacpuvámitoconepotřebujete001, tak jsem schopná vyplodit seznam o 20 doplňcích. Taková jsem já. 

4 komentáře:

  1. S temi slevovymi kody mas bohuzel pravdu, ale ono je to uz tak ze nejen ze bikinky oznacuji na instagramu sve sponzory a vychvaluji az do nebe, ze mam pocit, ze po urcitych suplementech budu i letat :D...ale uz otravuji i tim, ze ti to nadrzo vrazi jako koment k fotce, at vyuziju slevu na tasky fitmark," zazraky" od nutrendu a slevove kody na prdelate kalhoty freddy (ktere clovek nechce, uz snad jen z principu) + se rozmohl trend vsude oznacovat aktin...coz me taky leze krkem.....(asi jsem dost nesnasenliva :D) ....hrozne se mi ibi tvoje nazory a za kazde bych napsala amen! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju a souhlasím :). Proti aktinu sice nic nemám, ale je všeho hodně, jak sponzoruje snad každou druhou slečnu na instagramu :). A kalhoty, fitmarka, zázračné opasky jsou kategorie sama o sobě :D

      Vymazat
  2. Každej žroutek ví, že to bez spalovače nikam nedotáhneš!!

    Moje tréninky jsou asi tak 664x náročnější než u průměrné bikiny (a taky u toho vypadám asi tak 5446654x hůř, než na průměrném a neupoceném bikini-selfíčku), ale až teď, po tak dlouhé době přišel den, kdy jsem doma přivítala svoje první BCAA, a jsem si jistá, že bych stejně dobře fungovala i bez nich. Protein si kupuju jen jednou za sto let a to spíš tak na chuť, nakopávač jsem si dala 3x a 3x se mi chtělo střídavě zvracet nebo umřít, na spalovače nevěřím.....takže ty peníze radši utratím za oblečky, ať mi to u toho alespoň sluší, když už nic:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně jak píšeš, Markét, není důležité, co umíš, ale jak u toho vypadáš :D. Člověk si vystačí s málem, důležité je slunce v duši :3 :D

      Vymazat