čtvrtek 18. února 2016

Jak jsem (byla) nemocná

        Říkáte si, že na tréninku se vám začíná dařit, už při některých technických cvicích nevypadáte, jako byste utekli ze Školičky pro největší kopyta (Škola pro největší kopyta je ještě vyšší stupeň, aby bylo jasno, to si musíte zasloužit) a sejme vás nemoc. Klasicky ve vás bojují smíšené pocity - jít cvičit přes nemoc, rozsévat bacily všude okolo tak, abyste nakazili všechny sparingy v okolí 100 metrů, anebo se na to vykašlat, uvelebit se v posteli a vzdychat nad tím, jaké by to bývalo bylo, kdybyste si tehdy vzali ty teplé, ručně pletené ponožky od babičky. Díváte se zdrceně na svoje gainz, které se pomalu, ale jistě mění z kvalitní hmoty vystavěné samozřejmě na Milko jogurtech na blátíčko. Tak přesně tohle se teď děje mně.
       Ne, kecám. Protože vím, že moje gainz stále zůstávají na svém místě a místo paží nebudu mít plachty a ty pracně budované hamstringy z ničeho nic taky nesplasknou (pokud do mě nebudete píchat aka syntholová Adél). Za poslední dva měsíce už asi potřetí ulehávám s ne úplně optimálním zdravotním stavem. Nehroutím se, protože vím, že činka je věrná a neuteče s nějakou bikinou s 60centimetrovým pasem a čtyřkama přifouknutýma kůzlátkama. A navíc se snažím být ohleduplná ke svému okolí, jež na mé smrkací etudy nemusí být úplně zvědavé. Vyležím se a pak to bude lítat. Ehm, doufám. 
      Ale aby to dneska nebyl jen apel a hraní na citečky, abyste mě třeba litovali (pokud to někdo čte, samozřejmě, pakliže to nikdo nečte, tak mě nikdo nepolituje...), mám pro vás pár tipů, jak se dostat z nachlazení snadno, rychle, přírodně a legálně. 

1. Zázvor. Ten totiž pomáhá jako nic jiného. Je silně antibakteriální a zároveň je to prý afrodiziakum (v tomto ohledu nemůžu sloužit), takže se vyléčíte. A možná i na někom jiném. A to se vyplatí. Doporučuju zázvor nastrouhat, zalít horkou vodou, přidat vymačkaný citron, trochu medu. Jen opatrně s množstvím zázvoru, při přestřelení množství to může být i nebezpečné. 
2. Česnek. Ale ten asi až potom zázvoru, aby vám náhodu nešel cítit z pusy a bylo po romantické chvilce. 
3. Župan. A postýlka a nožky v teplých ponožkách nahoře. Myslím, že tento bod nepotřebuje dále rozvádět. Kombinace s bodem 1 a 2 se nevylučuje, naopak je žádoucí.
4. Vitamíny a hodně tekutin. 
5. Jste instantně zdraví a už vyhlížíte PR v gymu, gratuluju!

Růžový župan a růžový shaker se zázvorovým čajem mají prokazatelně velký vliv na rychlost uzdravení. Doporučuje 10 z 9 Adélek




6 komentářů:

  1. zase jsem se nasmála, piš častěji- zlepšuješ lidem den! :)))

    OdpovědětVymazat
  2. Nejvíc miluju tenhle styl psaní/povídání a humoru, můj člověk:-* Supr Aduš a hodně zdravíčka! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Juhuu, princeznovský blog! Krásně se to čte, palec nahoru a dva duhový jednorožce k tomu! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuji, s těma jednorožcema se mi dneska bude hned lépe spinkat :3 :D

    OdpovědětVymazat