pondělí 27. června 2016

30 věcí, co jste o mně nejspíše nevěděli

    Články se zásadním celospolečenským tématem ve smyslu, která bikina jede na clenu, nebo který crossfiťák váží  60 kilo i s postelí, mají na mém blogu důležité místo, to víme všichni. Nicméně někdy je místo i pro články méně podstatné, například  o mně. Protože každý čtenář by měl znát svého bloggera. Takže si připravte svoje kuřecí na vodě s rýží a jdeme na to. Dobře, kecám, klidně si dejte popcorn.
1. Jsem svačinový typ. Vždy když jedu někam na výlet, ať je to hodinu autem, nebo tři hodiny vlakem, musím mít svačinu. Je to nejsvětlejší bod celého výletu, i kdybych jela na seminář Klokova, tak budu mít stejně největší zážitek ze sváči.
2. Nesnáším, když mi někdo narušuje intimní zónu. Pokud ke mně přijde někdo moc blízko na ulici, jsem schopná se začít pomalu (i rychleji) odsouvat a svoji intimní zónu rozšířit
3. Sushi jsem jedla poprvé asi před rokem a půl. Jsem barbar, ale tak co byste chtěli po holce z dědiny.
4. Vyrostla jsem na vesnici. Občas jsem krmila králíky, jedla třešně i s červama, musela obracet seno a chodit na zabijačky. Ale i tak ze mě vyrostl vyrovnaný člověk, doufám.
5. Nemám ráda tvarohového Míšu. Můj nejoblíbenější nanuk je ruská zmrzlina, a ten, kdo dokáže sníst ruskou zmrzlinu bez zašpinění, je podle mě přísný borec. A oplatku si nechávám nakonec, vždycky!
6. Nemám vztah k dětem a ani ke zvířatům. Nedokážou mě rozněžnit fotky štěňátek a miminek v proutěných košících, takže by se dalo usoudit, že jsem mrcha bez citů. Ale nějaká pěkná kabelka mě rozněžní vždycky.
7. Jednu dobu jsem vlastnila 50 párů bot. Vzhledem k mému šmatlavému stylu chůze jsem postupem času všechny okopala a měla jsem po botách. Pochopila jsem, jak je to pomíjívé, a došla osvícení. No, možná ne, jen jsem svoji marnivost rozložila do více směrů.
8. Mám za sebou divoké období, kdy jsem pařila 3krát týdně a utrácela majlant za taxíky a drinky a smažáky v housce. Opět jsem došla osvícení.
9. Pokud kluk na prvním rande selže ve smyslu tom, že nechápe můj smysl pro ironii a sarkazmus, další rande už se nekoná. 
10. Většinu života jsem měla nejlepšího kamaráda a nikoliv nejlepší kamarádku.
11. Věřím v přátelství mezi holkou a klukem. Minimálně z mojí strany :D.
12. Nikdy jsem neviděla Armagedon. A myslím, že to je jedno z mých největších tajemství.
13. Nesnáším dušenou mrkev a tomatovou polévku. Nenarvali to do mě zamlada, a nehodlám to měnit. 
14. Mám vystouplý jeden pár žeber. Nevím, jestli jsem se tak jednou vzbudila, nebo to byl dlouhodobější proces, ale prostě si tam tak ční jakoby nic.
15. Chutnalo mi ve školní jídelně na základce. Játra na cibulce, bavorské vdolky, anebo školní rizoto. Gurmeti se křižujou, mně se dělají boule za ušima. 
16. Když fotím jídlo na Instagram, třeba lívance nebo palačinky, tak to pěkně naaranžuju, nafotím a pak to rozfrcám a zamíchám všechno dohromady, estetický dojem 0.
17. Nedívám se na seriály a neviděla ani jeden díl HIMYM a Hry o trůny. Společenská sebevražda. Pokud někdo začne házet hlášky z jmenovaných a dalších seriálů, tak se směju a dělám jakože jo, super, úplně vím, o čem mluvíš, a přitom vůbec nevím. 
18. Někdy si řeknu, že mi to sluší, to by si zasloužilo selfíčko. Na selfíčku ale vypadám jako brambora. Tak kde je pravda?
19. Koukám borcům na zadek a pak si říkám, který z nich má hezčí zadek než já. Někdy je jich hodně.
20. Pokud někoho poznám a nesedí mi, není mi sympatický, tak má minimální šanci to změnit. Prostě první dojem je první dojem a když někoho nemám ráda hned ze startu, má to marné (až na pár výjimek, že, Lubošku :D).
21. Mám dost výrazný smích, což asi není věc, jež byste o mně nevěděli, páč to jde většinou slyšet ve videích. Taťka to charakterizuje "jakoby se hrbatý ze schodů kulal".
22. Nepoužívám nespisovné koncovky. Nikdy bych neřekla "to je hezký", nebo "votevři vokno". Spisovnou češtinu si vzít nenechám. Jedinou výjimkou je spojení na "holku dobrý", protože "na holku dobré" nezní tak krutopřísně. 
23. Když se mi nepodaří nějaký vtípek a nikdo se nesměje, řeknu, že je "ze spodního šuplíku", nebo "ze soudku zasměj se s Adél". Většinou to zabere a ten trapný moment ticha je pryč.
24. Nikdy jsem nespala v posteli s plyšáky. Pakliže jsem nějakého dostala, většinou skončil pod postelí, nebo někde ve skříni. Jedinou výjimkou je jednorožec, kterého jsem dostala asi před 2 měsíci. 
25. Jako těžká puberťačka jsem si psala deníček. Respektive deníčky, vydrželo mi to měsíc a pak jsem s tím přestala. Potom jsem zase psala a pořád dokola. Své lásky jsem popisovala supertajnými a důmyslnými přezdívkami  a iniciály. Nejvyšší míra utajení, neasi. Po asi 10 letech jsem ty deníčky přečetla a měla chuť si vypíchnout oči. 
26. Pohledem dokážu určit kalorickou hodnotu jídla. Samozřejmě se jedná o plus mínus kalorius, ale je to šestý smysl. Některé holky dokážou určit, jakému frajerovi se líbí, já umím číst v kaloriích.
27. S předchozím bodem se pojí moje neschopnost poznat, zda se někomu líbím já. Můj prvotní dojem je takový, že se mnou chce být dotyčný kamarád. Změní se to ve chvílí, kdy mi někdo třetí řekne, že mě dotyčný balí. Následuje aha efekt aka jsem asi dobrá kost. 
28. Neumím běhat, při každém svém pokusu o běh vypadám směšně a spíš tak nějak cupitám. Mám ráda svou důstojnost, a proto takové věci nedělám. Nedobíhám ani šaliny, řídím se jasným heslem "šaliny jsou jako muži, jedna ti ujede, ale za chvíli jede další". Praktikovatelné i opačně. 
29. Mám talent na to upozorňovat na nechutné věci. Třeba onehdá s mou nejmilejší Blaničkou si jdeme po ulici a já fascinovaně říkám "díveeej, tady je holubí křídlo ale bez holuba".
30. Když někam vcházím, občas si představuju scénu jako z filmu, kdy se zpomalí hudba, všichni koukají jen na mě a vítr mi čechrá vlasy. Kupodivu se to ještě nikdy nestalo. Ale jinak jsem mentálně úplně v pohodě. 

P.S. Všechno zde vyslovené se dá použít proti mně. Jsem si toho vědoma.
P.S.2 Doufám, že některé body má někdo z vás podobné. Aspoň tu třicítku, že jo, holky, že jo?!



8 komentářů:

  1. Jo, máš pravdu, každý by měl znát svého bloggera, a tyto typy článků já ráda. Vždy zjistím, že nejsem tak úplně jediný magor v místnosti (nebo spíš na netu :D )
    A společný mám nejen ten poslední bod ;) Aranžování jídla mám stejné, až na to, že jsem po několika pokusech zjistila, že mi až tak na srdíčkách na IG nezáleží, takže má lenost vyhrála :D Taky jsem spíš "vesnický" typ, takže třešně s červy mi nejsou cizí. Na selfie nevypadám jak brambora, ale jako hlávka salátu, takže stejný efekt. Výrazný smích mám taky a celkově vyjadřování i hlas (často slýchávám, že mám mužský hlas...jo, vážně!).
    A co se mi HLAVNĚ líbí, je prosazování spisovné češtiny! Konečně někdo takový!! Jasně, někdy to ujede, ale... správné koncovky! Ano! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třikrát hurá, jsem ráda, že to má někdo podobně :D. Myslím, že navíc ty třešně s červy mi daly správný základ pro budoucí svalový rozvoj :D

      Vymazat
  2. :) Holka jedes:) tricitka je nejlepsi :) ale dokud nezacnes zpomalene chodit a nakroucet se do vertou je to ok:)

    OdpovědětVymazat
  3. Ad 30: Počkat, tohle jako fakt nedělá každej? To jsem jedinej, kdo chodí po ulici zpomaleně, když má černý oblek a brýle??
    Oh.
    Tím se mnohé vysvětluje... opravdu mnohé... :D

    Viz https://www.youtube.com/watch?v=jx0yCo9Rv8k
    A originál: https://www.youtube.com/watch?v=q2Xi3ioasik
    :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, je to možné, že jsi jediný, ale zase si o to můžeš připadat výjimečněji :D

      Vymazat
  4. Adél, umírám smíchy :D další dokonalý článek.. a 30 platí i u mě :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem moc ráda, že se líbí a neumírej, ubyla by mi čtenářka :( :D

      Vymazat